• Начало
  • За нас
  • Кетъринг меню
  • Абонаментно меню ЗОНАТА
  • Галерия
  • Блогът
  • Контакти
Как да заявя
ЗАПИТВАНЕ
  • Начало
  • За нас
  • Кетъринг меню
  • Абонаментно меню ЗОНАТА
  • Галерия
  • Блогът
  • Контакти
Как да заявя
ЗАПИТВАНЕ
  • Начало
  • За нас
  • Кетъринг меню
  • Абонаментно меню ЗОНАТА
  • Галерия
  • Блогът
  • Контакти
  • Начало
  • За нас
  • Кетъринг меню
  • Абонаментно меню ЗОНАТА
  • Галерия
  • Блогът
  • Контакти
Блогът
Home За храната За възможностите и избора…
30/10/2017
За храната by ivanzankov

За възможностите и избора…

Аз съм Ваня Иванова и се занимавам с красотичките в Мащерка.
Обичам работата си. Харесва ми да превръщам добри продукти в добри ястия. Радва ме сама да отгледам подправките, да омеся тестото, да направя празника вкусен и красив.
Моето царство е студена кухня.

22908403 1901224460204759 64143108 o1И съм най-добрата и най-лошата ученичка на главния ни готвач, на когото извън кухнята съм съпруга.
Нося много и имам много идеи. Не всички виждат място в менюто, но затова са специалните предложения… Те се тестват преди да се обявят и стават факт, ако прескочат летвата… имам и отпаднали предложения…
Интересно е. В кухнята ни няма дремещи. Няма и безгрешни. В човешкия ни свят е така. Спокойно се работи в спокоен микроклимат. Нещата са честни и открити. Работи се екипно. И много.
Готвач съм от 3 години. Дипломиран. Не смея да твърдя, че знам много, но знам, че готвенето е вълшебство. Да направиш хляб, да опечеш торта, да видиш красивото, направено с ръцете ти.

23555423 1907823572878181 1997711608 o1
Това е вълшебство и удоволствие. Ученето, паралелно с работата са най-производителния вариант. Най-ефективния. Има една древна мъдрост- Не търси истината при този, който я е намерил, а при този, който я търси. Много се пазя от такова „помъдряване“ и държа очите си отворени. Чета, гедам, мисля, опитвам. И успявам.
Удоволствие е да работиш това, което искаш. И да имаш куража да излезеш от зоната на комфорт. Познатото е отработено, но новото е в разработка. Тестване, учене. Това е като игра.

26195198 1933002767026928 1882811040 o1
Харесвам новите ястия и експериментите. Харесвам хлапашкото очакване да се получи мечтаното ястие, това от представите ми.
Първата кухня, в която влязох беше в Германия. След това се запознахме с Алекс и дружно заработихме.Била съм студена кухня, декоратор, сладкар, дори главен готвач. Минахме през доста кухни. Обичам да казвам, че в тези, в които не спечелихме много пари, спечелихме много опит. Най-добре учи практиката. И докато търсим перфектното място за нас, осъзнахме, че искаме да го направим.И естественото развитие беше Мащерка. Роди се като мечта за нашето семейство, а се оказа цел. Последва план, реализация и свобода. Отговорност, мислене, работа и много желание Мащерка да бъде. Да е полезна, да носи радост с едно от най-простите, нужни и неизменни неща за всеки-храната.Живота ни стана готвене, говорене, четене и мислене за готвене. Едно по едно нещата се подреждаха. Бистрото, после цеха,станахме и земеделски производители за да може законно да внесем в кухнята си отгледани от нас продукти.

25353549 1924195414574330 1942195706 o
И сега се радвам на съвършените стръкчета босилек и мащерка,на стабилните опаковки, на добрите съдове, на ръчния кетъринг, на хляба.

Човешко е да храниш хора.

Всички искат да им е вкусно. Да им се напълни и окото, и обонянието. Всички.

Затова готвенето като професия е една от най-благородните.
Храната носи радост. Сплотява, очовечава. Имаме много варианти за плата и големи опаковки. Храната е за споделяне. Давайки, ставаме по-богати.
Е, това мисля в общи линии.19224915 1832053823788490 4361463263747768436 n1
Харесвала съм работата си и преди, но сега се чувствам най-честна, най-истинска и пълноценна.

Искам да правя с ръцете и сърцето си неща, които само аз мога, защото аз съм си ги измислила. Не обучавам, не посреднича. Създавам. И се чувствам щастлива от това.
Не казвам, че е лесно, а че е много, много хубаво. Когато искаш нещо и работиш за него, умората не тежи, трудностите не обезкуражават и нещата се получават.

Това е.

Тук са ни корените, тук ни е мило, в нашата България. Където нещата не са розови, но са истински и нашенски. Такива, каквито си ги направим. ” Бог дава, ама в кошара не вкарва.” така казват старите хора и реално е така.

Затова е много здравословно да си избием от главите, че нещо някак ще ни се поднесе на тепсия.

За да стават нещата се иска здрава работа,смелост и вяра.
Това е пътя, по който ние вървим.

С вяра в Бога, с добро намерение и благодарност за възможността!

В нашата  България.

16
Share Post
Защо в България ли?25/10/2017
За кайенския пипер и хората31/10/2017За кайенския пипер и хората

Още по темата

nor
04/09/2018
За храната

За добрата храна

Добрата храна изисква труд. Хубавата храна е най-вече добрия продукт. Той трябва да е...

22/11/2020
За храната

Меню БЪДНИ ВЕЧЕР

Меню “Бъдни вечер” на Мащерка кетъринг Приблизително тегло -5кг / менюто е...

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Последно в блога
  • За Бога, човека и избора
    За Бога, човека и избора
    04/02/2023
  • … оттук-оттам с любов и благодарност за радостта да храним хората …. човешки.
    … оттук-оттам с любов и благодарност за радостта да храним хората …. човешки.
    01/02/2023
  • Магазин Явор в гр. Пловдив
    Магазин Явор в гр. Пловдив
    31/01/2023

Контакти

Тъй като работата ни е динамична, в офиса се провеждат срещи ЕДИНСТВЕНО с предварителна уговорка

ул. "Серес" 2 | Пловдив | Офис 1

+359 898 667 993

info@mashterka.bg

Работно време

Понеделник
8:00 - 17:00 ч.
Вторник
8:00 - 17:00 ч.
Сряда
8:00 - 17:00 ч.
Четвъртък
8:00 - 17:00 ч.
Петък
8:00 - 17:00 ч.
Събота
8:00 - 17:00 ч.
Неделя
8:00 - 17:00 ч.

Ние сме във Facebook

ЧЗВ | Общи условия | Доставка | Алергени | Контакти | Клиенти
Web design by Изработка на уеб сайт
#foodmood_button_641b216a144dc { color: rgba(206,134,43,1); }#foodmood_button_641b216a144dc:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#foodmood_button_641b216a144dc { border-color: rgba(255,255,255,1); background-color: rgba(255,255,255,1); }#foodmood_button_641b216a144dc svg.wgl-dashes { border-color: rgba(255,255,255,1); }#foodmood_button_641b216a144dc:hover { border-color: rgba(206,134,43,1); background-color: rgba(206,134,43,1); }#foodmood_button_641b216a16f9c { color: rgba(255,255,255,1); }#foodmood_button_641b216a16f9c:hover { color: rgba(247,176,53,1); }#foodmood_button_641b216a16f9c { border-color: rgba(247,176,53,1); background-color: rgba(247,176,53,1); }#foodmood_button_641b216a16f9c svg.wgl-dashes { border-color: rgba(247,176,53,1); }#foodmood_button_641b216a16f9c:hover { border-color: rgba(247,176,53,1); background-color: rgba(255,255,255,1); }