Идеята за Мащерка се роди на плажа в Обзор на 29.07.2014 година. Имахме личен повод и празнувахме. Беше привечер и всеки от нас разказваше как би презентирал проста пилешка супа. Говорехме, рисувахме с думи съдове, аромати, консистенции, в супата плуваше красиво нарязан свеж магданоз без дръжките, беше млечно жълта, с истински бульон, без “вълшебства”, имаше лимончета и топъл хляб…
После добавяхме интериор и спонтанно потърсихме име. То си дойде само
МАЩЕРКА!
Дойде си със същността на жилавата, устойчива, полезна и омайваща с аромат българска билка, която и в чай, и в сладкиш, и в гювеч, все е на място….
И оттогава ходихме, работихме, сменяхме хотели, ресторанти, зиме на едно място, лете на друго, но като пътеводител в главите и сърцата ни беше нашата МАЩЕРКА.