1. Зърнени култури, съдържащи глутен (пшеница и нейните разновидности шпелта, камут или техните хибриди, ръж, ечемик, овес), както и продукти от тях;

2. Различни видове ядки (бадеми, лешници, орехи, кашу, пеканови ядки, бразилски орехи, шамфъстък, орех макадамия или орех Куинсленд) и продукти от тях;

3. Фъстъци и продукти от тях;

4. Яйца и продукти от тях;

5. Мляко е млечни продукти (включително лактоза);

6. Риба и рибни продукти;

7. Ракообразни и продукти от тях (скариди, раци, крабове и т.н.);

8. Мекотели и продукти от тях (миди, стриди, октоподи, охлюви и т.н.)

9. Соя и соеви продукти;

10. Сусам и продукти от него;

11. Целина и продукти от нея;

12. Синап и продукти от него;

13. Лупина и продукти от нея;

14. Серен двуокис или сулфити с концентрация над 10 мг/кг или 10 мг/л изразени под формата на общ SO2