1. Зърнени култури, съдържащи глутен (пшеница и нейните разновидности шпелта, камут или техните хибриди, ръж, ечемик, овес), както и продукти от тях;
2. Различни видове ядки (бадеми, лешници, орехи, кашу, пеканови ядки, бразилски орехи, шамфъстък, орех макадамия или орех Куинсленд) и продукти от тях;
3. Фъстъци и продукти от тях;
4. Яйца и продукти от тях;
5. Мляко е млечни продукти (включително лактоза);
6. Риба и рибни продукти;
7. Ракообразни и продукти от тях (скариди, раци, крабове и т.н.);
8. Мекотели и продукти от тях (миди, стриди, октоподи, охлюви и т.н.)
9. Соя и соеви продукти;
10. Сусам и продукти от него;
11. Целина и продукти от нея;
12. Синап и продукти от него;
13. Лупина и продукти от нея;
14. Серен двуокис или сулфити с концентрация над 10 мг/кг или 10 мг/л изразени под формата на общ SO2